Anadolu Lisesi

Anadolu Lisesi

Anadolu Lisesi nedir sorusunun cevabı olarak üstün nitelikle öğrenci yetiştirmeyi amaçlayan okullardır diyebiliriz. Anadolu lisesinin avantajları arasında fen bilimleri, Türkçe, matematik, sosyal bilimler ve yabancı dil eğitimini birlikte ve dengeli almaları gösterilebilir. Bu durum üniversiteye girişte Sosyal Bilimler Lisesi veya Fen Lisesi mezunlarına göre daha avantajlı yapabilir. Anadolu Lisesi nedir daha yakından bakalım.

19.09.2020 453

Anadolu Lisesi nedir?

Liselere Yerleştirme Sınavı sonuçları açıklandı. Sonuçlar Anadolu Liselerine ilginin çok yoğun olduğunu gösteriyor. Anadolu Lisesi, Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi alanlarına yerleştirme yapıldı. En çok tercihin Anadolu Liseleri için olduğu görülüyor.

 

Anadolu Lisesi bölümleri

Lisede bölüm seçme önemli bir konudur. Liseler ve bölümleri öğrencinin geleceği ile ilgili verdiği ilk ama çok önemli kararlardan biridir. Anadolu lisesi dersleri 9 ve 10. Sınıfta ortak veriliyor. Anadolu lisesi bölüm seçme 11. Ve 12. Sınıflarda yapılıyor. 11 ve 12. Sınıflarda ise Anadolu Lisesi bölümleri seçimi yapılıyor. Bu sınıflarda sırasıyla 18 ve 20 saat alınabilecek dersler seçiliyor. 11 ve 12. Sınıfta üniversitede okumak istediğiniz bölüme uygun dersleri seçebiliyorsunuz.

 

Anadolu Lisesi puanları

2018 – 2019 yılı yeni bir uygulamayı beraberinde getirdi. Liseye Geçiş Sınavı (LGS). Liseye geçmek için iki yöntem bulunuyor. Birincisi Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği 'Nitelikli Okullar' ikincisi ise yerel yerleştirme. Nitelikli okullara girmek merkezi sınav ve yerleştirme ile mümkün oluyor. İller için ayrı ayrı Anadolu Lisesi olarak nitelikli okullar belirlendi. Anadolu liseleri taban puanlarına göre tercih yapılabiliyor. Yüzdelik dilimler doğru tercihte büyük önem taşıyor.

Merkezi yerleştirmede yeterli puanı alamayan öğrenciler ise yerel yerleştirme ile okullara kayıt yaptırabiliyor.

 

Anadolu lise bölümleri ve ders çizelgesi

Anadolu Lisesi dersleri nelerdir? Anadolu Lisesi dersleri kaçar saat okutulur? Aşağıda Anadolu Lisesi bölümleri nelerdir sorusuna cevap oluşturabilecek Anadolu Lisesi Haftalık ders Çizelgesi 2018 yer alıyor.

Anadolu lisesinden ne olunur?

Anadolu Lisesi mezunları üniversitede çok geniş bir alanda tercih yapabilirler. Mühendislik, tıp, sosyal bilimler gibi alanların hepsine yönelebilirler. Özellikle 11 ve 12, sınıflarda yapacakları ders tercihleri üniversite için yönlendirici olabilir.

Anadolu lisesinden ne olunur sorusunun cevabı bu nedenle ne istenirse olunabilir biçiminde verilebilir.

İster devlet ister özel Anadolu Liseleri mezunları KPSS sınavında da daha şanslı olabilirler. Çünkü daha fazla alandaki yeterlilikleri avantaj sağlayabilir.